Vivacom е работодател, който през годините се е доказал като компания, която поставя като приоритет грижата за служителите като предоставя активности и придобивки за здраве и активен начин на живот. Непрекъснато предлага нови възможности с цел всеки да намери своята дейност за поддържане на добро физическо здраве.

Водещият телеком е сред малкото работодатели, които включват допълнителна профилактика към основните здравни пакети. – "Vivacom провежда разширени профилактични прегледи и изследвания с цел превенция на социалнозначими заболявания. Всяка есен се грижим за грипна ваксинация на желаещите служители. Осигуряваме възможности за грижа, както за физическото, така и за психическото здраве чрез придобивката за психологическо консултиране, която компанията съфинансира с над 80%.", разказва Малина Чавдарова, HR директор на Vivacom, в интервю пред vesti.bg.

А за поддържане на здравето през цялата година, Vivacom подготвя и серия от специални активности за спортуване.

"От години поддържаме спортни отбори по футбол, бягане и колоездене, с които насърчаваме служителите към физическа активност. Колегите постигат много добри резултати на спортната арена, между другото. Освен това надграждаме активностите постоянно и стимулираме движението извън офиса чрез групови събития като Legion Run, поход в планината, скоро ни предстои да въведем инициативата Ден без асансьори. Осигуряваме и спортни карти от двата големи доставчика на българския пазар, съфинансирани от компанията", обяснява HR директорът.

В компании като Vivacom мащабът в грижата за служители е на друго ниво. Съвременната среда е динамична, а нуждите на хората постоянно се променят. Но именно фактът, че са най-големият работодател в телеком сектора предоставя повече възможности и изгражда приятна и високорезултатна среда. "Неслучайно Vivacom е печелила признанието за най-добър работодател, както и наградата на Career Show Awards в категория "Любим работодател" за 2023 г. – казва Малина Чавдарова и допълва, че:

Освен богатите социални пакети служителите на телекома се възползват активно и от редицата обучения в компанията, които се провеждат в разнообразни формати и са насочени към подкрепа на личностното развитие, по-добра лична продуктивност, управление на времето, емоционална интелигентност, ефективност при работа от разстояние и много други.

"За нас е важно да осигуряваме разнообразие от възможности, чрез които служителите да се чувстват добре и всеки да намира по нещо за себе си", коментира Малина Чавдарова.