Раздялата с партньора ви може да бъде трудно и емоционално изтощително преживяване, особено ако става въпрос за дългосрочна връзка. Може да бъде свързана с различни чувства, като тъга, гняв, вина, безпокойство и чувство за загуба. За повечето от нас преживяването на бивши партньори може да бъде предизвикателна задача, докато живеем в дигиталната ера и имаме непрекъснатото желание да знаем къде се намират в социалните медии.

Ако имате проблеми да продължите след предишна връзка и установявате, че преследвате бившия си редовно, следвайте тези съвети, за да се справите с емоциите си.

Не скучайте

Един от най-добрите начини да спрете да мислите прекалено много за предишната си връзка е да се занимавате с различни дейности. Поставете си цел и работете за нея, останете съсредоточени и не си оставяйте време да мислите за бившия си. Постигнете житейските си цели и тези постижения ще ви помогнат да повишите самочувствието си и да продължите напред от миналото си.

Говорете с приятели

Нашите приятели са нашите неплатени терапевти, те ни познават и могат да ни помогнат да продължим напред. Ако не се чувствате, споделете проблемите си с приятели. Те може да не знаят всички отговори, но със сигурност ще ви подкрепят в трудния ви период. Планирайте парти или просто излезте с приятели, което ще ви помогне да продължите по-бързо.

Дайте си време

Най-голямата грешка, която повечето от нас правят, е да започнат да търсят нов партньор веднага след раздяла. Но това не е здравословно. Докато не забравите напълно миналото си, бъдещите ви взаимоотношения не могат да се развият здравословно. Не бързайте, дайте си малко време и място за излекуване. Използвайте това време, за да работите върху емоциите си и да израстнете като личност.

Не говорете с бившия си

Трябва да приемете, че да сте "просто приятели" с бившия си след раздяла не е здравословно. За да продължите напред, трябва да спрете да общувате с бившия си, тъй като това в крайна сметка ще ви нарани. Не ги преследвайте в социалните медии и не се опитвайте да научите подробности за живота им. Това може да е предизвикателна задача, но е важна стъпка, докато продължавате напред.

Приемете случилото се

Приемането е трудно, но след като се сблъскате с реалността, става по-лесно да се откажете и да продължите напред. Приемете факта, че и двамата вече не сте заедно и трябва да се съсредоточите върху живота и целите си. Вярвайте, че случилото се е за добро и продължете напред с взаимно уважение.

Ако вие или някой от вашите приятели изпитвате затруднения след края на връзката им, кажете им за тези стъпки. Ще им помогнат да продължат напред, съветват от News18.