Резултатите при практикуване на фейс йога се забелязват в съвсем кратки срокове. Това каза инструкторът по фейс йога Силвия Костова, в интервю за предаването "Здравето на фокус“ на Радио "Фокус“. 

"Човек трябва да е малко упорит и да практикува по-често", каза тя, и поясни, че упражненията за лице могат да коригират асиметрии, петна, бръчки, най-различни провисвания на кожата.  паднали клепачи, разлика във веждите.

 "Обикновено, ако има асиметрия, едната вежда е по-висока от другата, това много лесно се коригира. Също назолабиалните бръчки, увисване на контура около долната челюст и бръчките по челото в хоризонталната равнина. Нещо повече, Силвия Костова поясни, че  с фейс йога очите могат да станат по-големи", посочи инструкторът.

"Самите пози се изпълняват с малко по-отворени очи и ефектът на това да имаме по-големи очи, се постига без да се усетим. Тъй като позите се изпълняват с по-отворени очи, се получава и уголемяване на очите.“ Силвия Костова препоръча сутрин и вечер да пръскаме лицето си 80 пъти с топла вода и 20 пъти със студена, което подобрява тонуса и кръвообращението на кожата. 

"Позата, която е за загряване на лицето е произнасяне на комбинация от букви. Започваме с А, ЕЙ, И, О, У - тази комбинация се произнася по-драматично, с хубаво отваряне на устата, с ококорване на очите. И го правим, да речем повторението между 5 и 10 пъти. Това е един така сутрешен енергиен заряд дава на лицето, със 100-те наплисквания ставаме свежи и красиви още рано сутринта.“ 

Рецептата за азиатската маска за красива кожа можете да прочетете в целия разговор със Силвия Костова, в секция Интервю.

Росица АНГЕЛОВА