"За над 300 000 лв. в старата столица правят площадка за планинско колоездене, скейтборд и тротинетки“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Асфалтов пъмп трак – спортна площадка за планинско колоездене, БМХ и ролкови спортове, ще прави Община Велико Търново. Пъмп тракът представлява площадка, свързана в кръг със серия от бабуни, завои и виражи, които могат да се карат без педалиране. На него се учат основните умения за балансиране, поддържане на скорост и инерция … Подробности за новото съоръжение и кога ще е готово? Отговорите на тези и още интересни въпроси прочетете във вестника.



"Въвеждат електронни билети за великотърновските музеи“ е друго заглавие от първа страница. Въвеждане на електронна система за продажба на билети и контрол на достъпа до музейните обекти трябва да заработи през настоящата година. Иновацията е част от бизнес плана на общинското туристическо дружество "Царевград Търнов“ … Ще улесни ли тя достъпа до културните обекти и ще повиши ли броя на туристите прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и как село Малки чифлик отбеляза своя празник на Атанасовден.



"Бизнеси пред фалит заради рекордно високи сметки за ток“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Заведенията и търговските обекти във В. Търново са на ръба на оцеляването заради рекордно високите сметки за ток. Оказва се, че фактурите за декември са шокиращи и са в пъти по-високи от предходните, споделиха някои от потърпевшите. "За месец ноември сметките за ток са четири пъти по-високи. След компенсациите от страна на държавата от 110 лв./мвч през декември паднаха с 45% надолу, но пак са два пъти по-високи спрямо същия период на миналата година …“, разказва Петър Стефанов, председател на БХРА – В. Търново … Повече от коментара на бизнеса ще откриете в ежедневника.



"Променят движението пред Съдебната палата от четвъртък“ пише още първа страница. Напредват дейностите по смяната на канализационния колектор в района на кръстовището пред Съдебната палата във В. търново. От 20 януари – четвъртък, северното платно пред сградата ще бъде отворено за движение, а техниката се мести по южната лента пред търговските обекти, която ще бъде затворена … Каква ще е новата организация на движение разберете от "Янтра ДНЕС“.



В здравната хроника ще откриете и информация за разпространението на заразата от COVID-19 в региона.