Игор Йовичевич, треньор на лидера в Първа лига Лудогорец, анализира категоричния успех над ЦСКА 1948 в последен мач от 13-и кръг на Първа лига.

Това беше седма поредна победа за тима от Разград в родния елит.

"Да, мисля, че първите 30 минути бяха това, което искахме. Имаше висока преса, стигна се до първия гол. Започнахме агресивно и останахме дълбоко в половината на противника. След третото попадение исках да контролираме мача, но не успяхме да го сторим по най-добрия начин. Допускахме грешки, но резултатът го позволяваше. ЦСКА 1948 има добър отбор, разполагат с дори футболисти и създадоха ситуации.

Нуждаехме се от свежа кръв. Виждате, че много отбори имат проблеми след мачовете в Европа. Затова дадохме шансове на футболисти с по-малко минути, тъй като сега следват много двубои. Всеки трябва да е включен в играта“, заяви наставникът на Лудогорец.

Той коментира и това, че тимът не допусна попадение в своята врата.

"Разбира се, това е важно за футболистите, както и за Серджио Падт. Трябва да анализираме защо ЦСКА 1948 имаше шансове, за да може в следващия мач да допуснем по-малко положения. Все пак постигнахме победа, 3 точки, суха мрежа и 6 точки аванс на върха.

Трябва да кажем, че краят на първенството е много далеч. Трябва да сме фокусирани и всеки мач да го играем като финал. Играем за много високи цели, футболистите трябва да са гладни и трябва да усещат всеки един двубой. Феновете ни помагат, усещаме подкрепата им и това ме прави щастлив“, увери той.

"Да, трябва да сме готови. Имаме някои проблеми с контузии и наказания, но трябва да сме готови за всеки двубой. Имаме време да се подготвим за Атлетик Билбао, но първо трябва да се фокусираме върху мача за Купата и този срещу Хебър“, завърши Йовичевич