Бившият шампион на UFC в средна категория - Робърт Уитакър, не успя да даде отпор на бъдещия претендет номер 1 за титлата Хамзат Чимаев. 30-годишният чеченец спечели главното подгряващо събитие на галавечерта UFC 308, след като накара Уитакър да се откаже още в първия рунд.

Чимаев взе гърба на противника си и успя да заключи "риър-нейкед чоук" - ключ около врата на Уитакър. 33-годишният австралиец се предаде неочаквано бързо, но след мача стана ясно каква е била причината за това.

Бившият шампион в лека тежка и тежка категория - Даниел Кормие, показа снимка на зъбите на Уитакър, която обиколи социалните медии и интернет пространството за секунди.

От въпросното фото се вижда, че предните долни зъби на Уитакър са смачкани в неестествена посока навътре. Тежката травма е в резултат на силния натиск, който Чимаев е приложил на челюстта на съперника си.

След мача самият Уитакър заяви, че предните му зъби винаги са били проблеми и че преди също е имал такива контузии, но никога толкова сериозна. Робърт заяви, че челюстта му не е счупена и по всяка вероятност ще трябва да се подложи на хирургическа интервенция.