Баскетболната легенда от близкото минало - Дуейн Уейд, бе увековечен със статуя пред залата на Маями Хийт. Бившият гард на "горещите", който е трикратен шампион на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада с тима от щата Флорида, прекара повече от 14 години с екипа на Маями. Той беше избран именно от Хийт с 5-ия избор в Драфта през 2003 г. Олимпийският шампион от 2008 г. е номер 1 по точки, асистенции и кражби в историята на отбора.

За съжаление, дългоочакваната церемония и всичко покрай нея остана малко на заден план, тъй като всички говорят за плашещия образ на фамозния гард. Лицето на монумента подсеща за известния бюст на Кристиано Роналдо отпреди години, който предизвика полемики по целия свят заради, меко казано, липсата на всякаква идентичност и адекватност.

Уейд и неговото семейство присъстваха на церемонията по откриването на статуята, а тази вечер Хийт са домакини на Детройт Пистънс, като по време на мача брилянтният баскетболист ще получи нова доза почести навръх 21-та годишнина от дебютния му мач за Маями.