Легендата на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни, показа завидни мотивационни качества като старши треньор. Бившият нападател на "червените дяволи" е наставник на втородивизионния Плимът.

През изминалия уикенд "пилигирмите" бяха домакини на Престън в мач от 12-и кръг на Чемпиъншип.

Възпитаниците на Уейн Рууни инкасираха два гола до почивката, а представянето им със сигурност не се е понравило на бившия национал на Англия.

Плимът допусна и трети гол само три минути след подновяването на мача, но в крайна сметка домакините съумяха да отбележат три гола на свой ред и да спасят точката за крайното 3:3.

След края на мача Рууни сподели каква е тайната на преобразения му отбор през второто полувреме, а голмайсторът от близкото минало бе брутално искрен.

"На почивката им казах, че имат 5 минути да се стегнат или правя 5 смени наведнъж. След това допуснахме трети гол, но... Просто исках да играят с топката по-бързо, да са по-агресивни, да влизат в единоборства...Основните на играта, а през първата част бяхме далеч от истината. През второто полувреме се борихме и показахме зъби. Но като цяло днешното ни представяне не беше добро, това не сме ние", заяви Рууни.

Юношата на Евертън все пак спази заканата си и през втората част направи всичките си 5 смени, но не наведнъж. Двама от появилите се от пейката участвах в попадения - един гол и една асистенция.