Илия Топурия запази титлата си в категория "перо" след знаменита победа в главното събитие на галавечерта UFC 308, която се проведе в Абу Даби. Грузинецът с испанско гражданство победи бившия шампион в дивизията Макс Холоуей чрез нокаут в третия рунд. Така "Благословения" допусна първа загуба чрез нокаут в професионалната си кариера.

Дългоочакваният мач не разочарова, като и двамата бойци разчитаха предимно на уменията си в стойка. Битката вървеше удар за удар и кроше за кроше, като 27-годишният грузинец успяваше да скъси дистанцията по-бързо от именития си противник.

Топурия не забравяше и долната част на тялото на противника си и му нанесе няколко много болезнени лоу-кика с водещия си крак.

В началото на третата част Топурия пласира точно дясно кроше в главата на Макс, който се поразклати, но успя да избяга от клетката и да си даде няколко секунди почивка. Малко след това Топурия повтори упражнението, но този път продължи с атаката си и пласира смразяващо ляво кроше в лицето на Холоуей, след което го довърши с няколко удара на земята преди съдията да прекрати битката.

Топурия записа своя 16-и успех в профи кариерата си.