Старши треньорът на Арсенал - Микел Артета, говори преди утрешното дерби с Ливърпул. "Артилеристите" са домакини на "червените" в дербито на 9-и кръг на английската Висша лига, като срещата на "Емирейтс" започва в 18:30 часа.

Лондончани ще бъдат без контузения си капитан Мартин Йодегард и наказания защитник Уилям Салиба. Букайо Сака, Юриен Тимбер и Рикардо Калафиори също са под съмнение поради травми.

"Обичам да гледам как различни индивидуалности и отбори реагират на това. Това е нещо като поглед надолу? Мразя го. Просто покажете зъбите си. Покажете колко много го искате. Това означава възможности за други хора и възможности за нас като един екип да се бунтуваме срещу определени ситуации. Когато загубиш своя капитан, това е голямо нещо. Когато загубиш своя централен защитник, краен защитник и още един краен бранител, друг нападател и крило, отборът просто трябва да има ресурсите да ги замени. Преди всичко психически се адаптирайте към това и след това поддържайте същото убеждение, че дори и така сме страхотен отбор. Ливърпул имат всички необходими условия, които вече са създадени. Арне Слот е наистина добър мениджър. Той наследи екип, който е успешен и му даде усещането да поддържа и да се развива в посоката, която смята, че е най-правилна. Те са един от най-добрите отбори през последното десетилетие и със сигурност в историята на Висшата лига, защото се конкурираха с Манчестър Сити, който създаваше рекорд след рекорд. Това показва безмилостен и печеливш манталитет. Да вярваш постоянно, дори ако някои хора смятат, че не можеш да го постигнеш. Работата им има ясна идентичност и това е нещо забележително", заяви испанецът.