Изключително интересна ситуация се е разиграла между ръководствата на двата клуба от Манчестър - Юнайтед и Сити, споделя Майк Кийгън от изданието "Daily Mail".

Според него, на в офисите на "Етихад" е пристигнало официално писмо от големия градски съперник, в което ръководителите на Манчестър Юнайтед са помолили за една нетипична услуга.

Церемонията по връчването на "Златната топка" ще се проведе в понеделник в Париж, а освен нея ще бъдат раздадени още няколко индивидуални награди. Това означава, че едни от най-значимите футболисти и треньори ще се съберат заедно в една зала за поредна година.

Юнайтед ще изпрати двама от своите играчи на въпросната церемония - Коби Мейну и Алехандро Гарначо, които са сред номинираните за приза "Копа", който се връчва на най-добрия футболист до 21 години. И тук идва интересната молба на Юнайтед. Те са помолили "гражданите" да намерят място в своя самолет за Мейну и Гарначо, но шефовете на Сити са отказали да помогнат, тъй като самолетът им е пълен с хора от тяхната делегация. Сити има четирима номинирани играчи за най-престижната индивидуална награда - Родри, Ерлинг Холанд, Рубен Диаш и Фил Фоудън.

Така младите играчи на Юнайтед ще трябва да летят до френската столица самостоятелно или клубът им ще трябва да се бръкне със сериозна сума за чартърен самолет.