Старши треньорът на Интер - Симоне Индзаги, не се съгласи със своя колега Тиаго Мота, който не постави Ювентус сред фаворитите за спечелване на Серия "А". Новият наставник на "старата госпожа" заяви, че Интер и Наполи са водещи фаворити за Скудето, но според Индзаги, Ювентус също е в тази графа.

"Нерадзурите" и "бианконерите", които заемат съответно второ и трето място във временното подреждане в Италия, се изправят един срещу друг на "Джузепе Меаца" в неделя от 19:00 часа.

"Не обичам да говоря много за фаворити и подобни неща. Тази година ще бъде по-оспорван шампионат от обикновено; много отбори похарчиха много за нови играчи, за да намалят разликата, която беше създадена. Ювентус е най-добрият отбор в Европа по отношение на допуснатите голове, имат отличен треньор, когото наистина харесвам, и са инвестирали много. Те ще останат главен претендент през целия сезон. Не знам дали е стратегия на другите треньори или нещо друго, мога да говоря само за себе си. Знаем, че започваме от началото на сезона с ясни цели, да изиграем възможно най-много мачове, за да сме сигурни, че ще стигнем възможно най-далеч в турнирите и ще се опитаме да бъдем конкурентни в лигата. Знаем какво представлява Чалханоглу за нас, той е играч от световна класа. Неговият естествен заместник е Аслани, ако ми даде правилните гаранции, той ще играе. Той е играч, който се подобри много през годините, нещастието му е, че има Хакан пред себе си. За съжаление той имаше проблем преди Рома. Вчера той направи първата си тренировка, която не мина зле и ще трябва да преценим. В същата роля имаме и Николо Барела и Пьотр Зелински, ще преценя кой да играе в последния момент", каза Индзаги.