Американката Кайла Хилсман получи българско гражданство и ще може да играе за националния ни отбор. Процедурата по натурализацията на играещата на позиция център състезателка бе започната преди месеци, като завърши навреме за предстоящите мачове от квалификациите за Евробаскет 2025 през ноември срещу Унгария и Финландия.

Кайла Хилсман е родена на първи август, 1996-а в Северна Каролина. Висока е 196 см. и се състезава на позиция № 5. Дъщеря е на бившия играч от NBA Беноа Бенджамин, който има 15 сезона в лигата. След завършване на гимназия Кайла играе 4 години в NCAA за университета Тексас А&M.

Професионалната си кариера тя започва в Полша за местния Познан, след което прекарва два сезона в Израел - първо в Макаби Хайфа, а после и в Макаби Ирони Рамат Ган. Следва едногодишен престой в руския Динамо Москва, след който през лятото на 2022-а играе и в първенството на Мексико за Фуерса Рехия Монтерей.

Хилсман продължава кариерата си в унгарския МТК Будапеща, а после преминава в турския Анталия 07. През миналия сезон се състезаваше за друг клуб от южната ни съседка Измир, където бе съотборничка с Гергана Иванова. Хилсман и тази година избра да не почива през лятото, като отново участва в мексиканското първенството с Фуерса Рехия Монтерей. От началото на този сезон носи екипа на финалиста в Еврокъп Бешикташ.

В кариерата си има мач и в WNBA за Чикаго Скай, като освен това е участвала и в тренировъчни лагери на други от лигата.