Световният шампион в MotoGP Франческо Баная два пъти подобри рекорда за най-бърза обиколка на пистата в Бурирам, за да спечели полпозишън за утрешното Гран При на Тайланд по мотоциклетизъм. Пилотът на Дукати постигна рекордно време от 1:29.076 минута в началото на втората квалификационна сесия, преди да стане първият, който падна под 89 секунди в Бурирам с време 1.28.700 в шестата си обиколка.

На първия ред ще потегли и съотборникът на Баная - Енеа Бастианини, а водачтъ в шампионата Хорхе Мартин от Прамак Рейсинг допълва челната тройка.

Баная изостава на 20 точки зад Мартин в класирането при пилотите и ще се опита да компенсира по време на спринта по-късно днес. Мартин се опита да постави рекорд за най-добра обиколка в края на сесията, но катастрофира и се задоволи с третото място в решетката.

Марк Маркес от Gresini Racing, който миналата седмица спечели Голямата награда на Австралия и постави предишното постижение на пистата по време на тренировката вчера, остана пети, след като катастрофира по средата на втората сесия.