Реал Мадрид приема Барселона в дербито от 11-ия кръг на Ла Лига. То ще е на стадион "Сантиаго Бернабеу" довечера с начален час 22:00 българско време.

Домакините са втори във временното подреждане с 24 точки. Миналата събота те надвиха Селта във Виго с 2:1. Преди 3 вечери възпитаниците на Карло Анчелоти осъществиха обрат от 0:2 до 5:2 срещу Борусия Дортмунд в испанската столица от третия кръг в груповата фаза на Шампионска лига. В светлините на прожекторите бе бразилското крило Винисиус Жуниор, който вкара хеттрик и най-вероятно ще получи първата си "Златна топка" в понеделник. Днес именно той ще е основното оръжение срещу вечния съперник. В групата се завърна Браим Диас, който бе извън игра в последния месец, но контузии продължават да лекуват Дейвид Алаба, Дани Карвахал, Тибо Куртоа и Родриго.

Барселона е водач в класирането с 27 точки. Предходната неделя отборът на Ханзи Флик се справи със Севиля след 5:1 като домакин. Тази сряда в Шампионска лига последва убедителен успех срещу бившия клуб на германеца - Байерн Мюнхен за крайното 4:1. По подобие на Реал Мадрид, "лос кулес" също имаше бразилски голмайстор с хеттрик в лицето на Рафиня. Трайно в лазарета остават Роналд Араухо, Марк Бернал, Андреас Кристенсен, Марк-Андре тер Щеген и Феран Торес. Все пак, на разположение вече са Гави, Френки де Йонг, Фермин Лопес и Дани Олмо, което дава на Флик възможности в средата на терена.

Миналият сезон Реал Мадрид и Барселона се срещнаха 3 пъти. Столичани победиха с 2:1 навън и 3:2 у дома за първенството, както и с 4:1 във финала за Суперкупата на Испания.

Останалите мачове от Испания днес са:

15:00 Валядолид - Виляреал

17:15 Райо Валекано - Алавес

19:30 Лас Палмас - Жирона