Душан Керкез, треньор на Ботев (Пловдив), беше много доволен след успеха на неговия тим над вицешампиона от миналия сезон Черно море в среща от 13-и кръг в Първа лига.

Това бе и юбилеен 50-и двубой за босненеца начело на "канарчетата"

"Това е дерби, Черно море е добър, здрав отбор и играе мъжки футбол. За нас беше важно да им отговорим с играта си. Искам да честитя на футболистите за добре проведения мач в тактическо отношение. Поздравявам колегата си Илиан Илиев и му желая успех занапред.

Много е важно отборът да има дисциплина в мачовете, не само вратарят и защитниците, а всички футболисти днес играха добре в защита. Можехме да вкараме още един гол, но за нас беше важна победата, за да се отдалечим от Черно море в класирането“, заяви специалистът.

"Това е плод на работата на всички в клуба. Много се радвам, че вкарахме гол след корнер с комбинация, която моите асистенти измислиха и тренирахме на тренировките. Можете да искате всичко, но ако футболистите не виждат, че работиш така, както трябва, няма как да стане“, коментира Керкез заученото положение при гола на Трибуле.

"Голяма емоция е след миналия сезон, Купата, както и сега, наистина е невероятно. Благодаря на президента и на директора, че ме доведоха тук. Много съм щастлив, но не правя планове за дълго време напред, защото всичко се променя бързо. Гледаме мач за мач, благодаря на всички – на ръководството, на моя щаб, на футболистите и на феновете“, завърши Душан Керкез след своя мач №50 като наставник на Ботев (Пловдив).