Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е уверен, че Винисиус Жуниор ще вдигне първата си "Златна топка". Церемонията е в понеделник, а крилото на клуба е фаворит за отличието на "Франс Футбол" след последния сезон, в който бразилецът триумфира с титлата на Испания и трофея в Шампионска лига.

"Можем да кажем, че Вини ще е следващата "Златна топка", няма съмнения. Винисиус ще спечели "Златната топка", за мен е много ясно и няма как да има някой друг, който да я спечели", заяви италианският специалист, цитиран от авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо.

Миналият сезон 24-годишният Винисиус игра в 39 двубоя от всички турнири. В тях вкара 24 гола и направи 11 асистенции за 3084 минути. Той се разписа веднъж и във финала на Шампионска лига за крайното 2:0 над Борусия Дортмунд през юни. Този сезон седмицата на Реал Мадрид има 8 попадения и 7 голови паса за 14 срещи, включително хеттрик срещу Борусия Дортмунд в груповата фаза от Шампионска лига преди 3 вечери.

Другият, спряган за наградата, е Родри. Полузащитникът на Манчестър Сити стана първенец на Англия и вдигна европейската титла с Испания през юли в Германия, но е дълготрайно контузен след скъсани кръстни връзки в коляното от 22 септември и ще е в лазарета до края на този сезон.