Шампионът на UFC в категория "перо" - Илиа Топурия, ще се изправи срещу бившия шампион в тази дивизия Макс Холоуей. Дългоочакваната битка ще оглави галавечерта UFC 308, която ще се проведе в събота вечер (българско време) в Абу Даби.

Главната карта на събитието започва в 21:00 часа наше време в събота, което означава, че шампионският сблъсък между двамата трябва да стартира около 23:00 часа. Големият футболен мач пък е с начален час 22:00 (българско време). 27-годишният Топурия, е родом от Германия. Неговите родители са грузинци, а той самият има грузинско и испанско гражданство. Топурия е известен почитател на Реал Мадрид, а предстоящото "Ел Класико" в събота вечер ще се провежда успоредно с шампионския му сблъсък с Холоуей.

Това, разбира се, не се понрави на шампионът, който поиска да се срещне лично с президента на Ла Лига Хавиер Тебас.

"Преди да кажа на феновете какво да правят, трябва да кажа, че може би направих грешка. Вместо да се бия с Макс Холоуей, трябва да се бия с човека, който е отговорен за това да сложи "Ел Класико" по същото време, в което е и моят двубой. Моята програма е ясна от месеци, отдавна се знаеше кога ще се бия", заяви къде на шега, къде наистина боецът.

"Щом това е Хавиер Тебас, дайте ми го. Иначе искам да благодаря на испанските фенове за огромната подкрепа. Няма да им казвам да не гледат Реал - Барса. Те ще трябва да избират за себе си. Почитателите на спорта в Испания имат възможността сами да решат какво им се гледа, колкото и да ме боли", добави Топурия.

Неговият опонент - Макс Холоуей, получи подарък от Барселона - тениска с неговото име, а "Благословения" дори заяви, че UFC трябва да направи галавечер в каталунския град.