Калоян Шиков при юношите и Валерия Гърневска и Елеонора Тонева при девойките загубиха първите си срещи на Мастърс турнира до 16 г. в Монте Карло.

Надпреварата между най-добрите осем тенисисти в Европа при юношите и девойките започна и днес ще завърши на 26-и октомври.

Тенисистите са разпределени в по две групи при юношите и девойките. В груповата фаза се играе по системата всеки срещу всеки, а победителите от всяка група ще се класират на финал.

При юношите Калоян Шиков загуби с 5:7, 4:6 от Ерикс Валейнис (Латвия). В другата среща от тази група Марк Бечирович Новак (Словения) се наложи с 6:4, 6:0 над Марко Савия (Сърбия).

В група "A" при девойките Елеонора Тонева отстъпи с 2:6, 1:6 на първата поставена Теа Ковачевич (Босна и Херцеговина). В другата среща от групата Йоана Сандру (Румъния) се наложи с 4:6, 6:4, 6:2 над Ника Чакарун (Хърватия).

В група "B" при девойките Валерия Гърневска загуби с 2:6, 3:6 от Селена Ромеро Калво (Испания). В другата среща от групата Карла Джамбели (Италия) спечели с 6:1, 6:1 срещу Влада Разина (Русия).