Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен изрази оптимизъм за представянето на "Ред Бул“ в Мексико.

Стартът на Голямата награда на Мексико в най-бързата надпревара е в уикенда между 25 и 27 октомври.

"Състезанията в Мексико винаги са страхотни – коментира нидерландецът пред пресслужбата на "Ред Бул“. – Да не забравяме, че това е домашното състезание на Чеко (б.р. другият пилот на "Ред Бул“ Серхио Перес), заради което атмосферата тук винаги е невероятна. Трасето е на голяма височина, заради което е нужно известно време за привикване, но исторически тук ние традиционно сме силни и няма причини и сега да не е така. Винаги ми е допадало много да се състезавам на това трасе.

В Остин постигнахме добри резултати и показахме вдъхновяващо подобряване на работата на болидите ни, но това не бе достатъчно за победа.

Целият екип работи неуморно върху отстраняването на проблемите, но в крайна сметка, в Остин направихме явна стъпка в правилната посока. Победата в спринта ни даде допълнителен импулс. Сега най-важното е да запазим тази набрана позитивна инерция и да продължим да печелим важни точки в шампионата“.

След 19 състезания за сезона във Формула 1 Верстапен е лидер в класирането при пилотите, като има 57 точки пред основния си преследвач за момента Ландо Норис.

При конструкторите лидерът "Макларън“ има аванс от 40 точки пред "Ред Бул“.