Първата нощ на новия редовен сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада винаги се свързва с две неща - получаването на пръстени и вдигането на банера в залата на миналогодишния шампион. През изминалата нощ всички погледи бяха насочени към "Ти Ди Гардън" в Бостън, щата Масачузец - една от най-легендарните зали в професионалния спорт на Съединените щати.

Шампионите от Бостън Селтикс получиха своите бижута, а след това играчи и щаб наблюдаваха на живо вдигането на 18-ия шампионски банер, който ще се пъчи гордо до тези на Лари Бърд, Кевин Макейл, Робърт Периш, Бил Ръсел, Джон Хавличек, Кевин Гарнет, Пол Пиърс, Рей Алън и редица други големи баскетболисти, които са защитавали "зелено-белия" потник и са донеси титла.

И докато въпросният шампионски банер няма с какво толкова да изненада и привлече, то не така стоят нещата при пръстените. Шампионите в НБА, НФЛ, НХЛ и МЛБ не получават медали, а пръстени. През последните десетилетия въпросното бижу ставаше все по-грамадно, все по-скъпарско и все по-изискано. Тазгодишният пръстен на компанията "Jason of Beverly Hills" впечатлява не толкова с гигантските си размери, колкото с изисканата си визия. Символика също не липсва!

Всеки пръстен има 15-каратови бели диаманти - 15 са отборите в Източната конференция. От вътрешната страна на безела има 16 изумруда - по един за всяка победа на "келтите" в плейофите. Външната страна от обръча на пръстена пък е инкрустирана с 84 по-малки диаманти - процента победа на Бостън е плейофите. Върху пръстена е изписано Световни шампиони (World Champions). "WORLD" е съставено от 30 диаманти - по един за всеки сезон, в който Селтикс играят в "Ти Ди Гардън". "CHAMPIONS" пък е изписано от 80 диаманти - общия брой победи на "келтите" в редовния сезон и плейофите.

Във вътрешността на пръстена са изписани имената на 4-те отбора, които Бостън надви в плейофите по пътя за 18-ата си титла. Отстрани на безела пък са всичките 18 шампионски години в историята на Селтикс, а всеки пръстен е предназначен за определен играч с неговата фамилия и номер.