Треньорът на Рилски спортист Любомир Киров не скри разочарованието си след домакинската загуба на отбора от френския Льо Портел в мач от третия кръг в турнира ФИБА Къп.

Самоковци отстъпиха с 60:80 точки.

Специалистът отчете след мача, че за пореден път се е видяло, че тимът му изпитва много сериозни проблеми в преден план.

“Започнахме с по-голямо желание и енергия от последния мач във ФИБА Къп – анализира  Любомир Киров. - Това се видя в първите три части. Накрая не издържахме срещу класен съперник. Трудни шутове вкараха в последните секунди, когато играехме добри защити. Това е класата им. Изморихме се последната част и там загубихме мача. Имахме отворени стрелби, които не успяхме да реализираме. За пореден мач имаме проблем в нападение. По-доволен съм от последния мач, защото показахме лицето, което трябва да покажем. Малко не ни достигна".

Треньорът на шампиона на България призна, че от европейските мачове, именно срещу французите възпитаниците му са показали най-добрата игра.

“За днешния мач най-много ме е яд, че не спечелихме – не скри разочарованието си треньорът на Рилски спортист. - Във Фехервар започнахме доста шокирано. Калев въобще не ни дадоха шанс да спечелим. Няколко по-добри решения в нападение ни лишиха от това, разликата да бъде по-малка".

Любомир Киров изрази надежда, че залата в Самоков ще продължи да се пълни през оставащите мачове от сезона.

"Надявам се публиката да ни подкрепя всеки мач – каза той. - Без нашата публика няма да стане. Момчетата го заслужават и ще показват по-добро лице. Сега периодът е по-труден за нас. Надявам се в залата да има повече хора. Момчетата ще се борят, независимо срещу кого играем“.