Членът на Надзорния съвет на Байерн Карл-Хайц Румениге разкри, че клубното ръководство се е консултирало с настоящия мениджър Хосеп Гуардиола преди назначението на Венсан Компани на треньорския пост на тима.

Компани не е работил с Гуардиола като треньор, но бе капитан под ръководството на специалиста.

"Когато Макс Ебрл даде идеята за назначението на Компани, първото което си помислих, че това би било доста смело решение – разказва легендата на германския футбол през Bayern & Germany. – След това, по молба на Ебрл, говорих с Хосеп Гуардиола. Получи се много хубав и наистина важен разговор, тъй като Пеп каза, че на 100 процента вярва, че Венсан Компани е и ще бъде страхотен треньор за Байерн. Сега изглежда, че Гуардиола отново е бил прав. Пеп е страхотен човек, който продължава да харесва Байерн, въпреки че сега трупа сериозни успехи с Манчестър Сити. Той продължава да има отлични отношения с всички в Байерн. Страхотно е да имаш такъв съветник и понякога да го търсиш за консултации по важни въпроси.

Ясно е, че Макск Еберл получи няколко треньорски отказа преди да стигнем до Компани, което предизвика доста подигравки в медиите. Голяма част от написаното, разбира се, не бе никак смешно. Сега имам усещането, че съдбата бе благосклонна и ни прати Венсан, който, ясно че не бе първи избор в началото, но в момента мисля, че прави всички в Байерн и около клуба безкрайно щастливи“.