Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) се завръща за домакинските си мачове в култовата зала "Строител“, която бе дом на тима почти две десетилетия, обявиха от клуба.

Отборът ще играе всички домакински мачове на “жълто-сините" от Национална волейболна лига "Демакс“ и турнира за Купа България в залата.

Първият домакински мач на шампионките в зала "Строител“ е този петък, 25 октомври, от 18:00 часа в пловдивско дерби срещу Марица 2022 (Пловдив) от втория кръг в НВЛ.

Зала “Строител" е отворена през 80-те години на миналия век. В нея играят своите домакински срещи волейболният и баскетболният отбор на Марица. Залата е затворена през 2008 година, след което поне седем различни зали в Пловдив служат за домакински терен на отбора.

Тази година съоръжението беше закупено от фирма, която е собственост на вицепрезидента на Марица Светослав Славов.

“Марица се завръща у дома! Най-важното за клуб като нашия е да има собствен дом, а това се случва сега – коментира Светослав Славов пред клубния сайт. - Зала "Строител“ е люпилня на таланти и от нея са излезли някои от най-големите спортисти на Пловдив. С президента на Марица Илия Динков и с г-н Атанас Рогачев, който също е един от основните спонсори на клуба, искаме да продължим тази традиция. Марица ще играе и в своя квартал "Каршияка“, и в залата, която бе свидетел на една сериозна част от историята на клуба“.



Домакинските мачове на Марица в Шампионската лига ще продължават да се играят в зала “Колодрума".