Радослав Росенов получи още едно признание за отличния шампионат, който изигра. След като спечели златния медал в категория до 60 килограма на Европейското първенство по бокс за мъже до 23 години, българинът бе отличен и за най-добър боксьор на турнира. Той получи купата за №1 от президента на БФБ Красимир Инински.

"За мен е голяма чест. Радвам се, че освен златния медал, получавам и тази красива купа. На Европейското първенство имаше много сериозна конкуренция, страхотни боксьори във всяка категория. Това прави признанието ми още по-значимо, но и отговорността вече е много голяма. Ще се постарая да оправдая доверието и тепърва да печеля още големи отличия“, коментира наградата си Росенов.

За най-добър отбор при мъжете бе отличен Украйна. Страната излъчи петима европейски шампиони по време на финалите днес.

В крайното класиране по медали България зае осмо място. Радослав Росенов осигури златния медал при 60-килограмовите, Уилиам Чолов е със сребро в категория до 75 килограма, а Румен Руменов е с бронз при 67-килограмовите. Украйна е на първа позиция с 8 титли, 3 сребърни и 3 бронзови отличия. Второто място е за Турция (3-2-4), а третото за Англия (2-3-4).