Двукратният финалист от Oлимпийски игри в скока на височина Тихомир Иванов ще черпи от опита на друг елитен български атлет в тази дисциплина Виктор Нинов. 30-годишният Иванов сподели в Инстаграм как се среща с Нинов на едно от емблематичните места за тренировка в София - "Колелото" в парк Борисовата градина.

"Обратно към тренировъчния процес заедно с Виктор Нинов. Продължаваме към предстоящите големи състезания!", написа лекоатлетът.

От септември 2021-а той се подготвяше при българския специалист Георги Помашки, който работи в Гърция с двукратния олимпийски шампион на скок дължина Милтиадис Тентоглу.

Иванов има в кариерата си участие на 3 Олимпийски игри в две, от които достигна финал. Той стана и най-предно класиралия се български атлет на Игрите в Париж с осмо място във финала на дисциплината.

Заедно с Виктор Нинов са в "Топ 4" на българските ранглисти за всички времена в скока на височина. Иванов дели второ място с Роберт Маринов с 2.31 метра, Нинов е четвърти с 2.30, а ранглистата оглавява покойния Георги Дъков с 2.36, уточняват от БФЛА.