Челси гостува на Ливърпул в дербито от осмия кръг на Премиър лийг. То ще е на стадион "Анфийлд" в 18:30 часа.

Домакините са първи във временното подреждане с 18 точки, на една пред втория Манчестър Сити. "Червените" са в серия от 3 поредни победи след единственото си поражение срещу Нотингам Форест с 0:1. Оттогава насам, възпитаниците на Арне Слот надвиха Борнемут, Уулвърхемптън и Кристъл Палас. Ливърпул е с най-добрата защита в първенството, допуснала едва два гола.

Лондончани са 6-и с 14 точки. Преди паузата за националните отбори те направиха 1:1 с Форест у дома. Отборът на Енцо Мареска има с 3 попадения по-добра атака спрямо днешния си противник, но отбраната е пропуснала 8 гола.

Миналият сезон двата състава се срещнаха 3 пъти. Първо на "Стамфорд Бридж" нямаше победител за крайното 1:1, после Ливърпул спечели с 4:1 на "Анфийлд", а във финала за Купата на Лигата на "Уембли" мърсисайдци взеха превес с 1:0 чрез продължения.

Челси е в негативна серия от 9 поредни срещи без успех над Ливърпул. За последно "сините" надделяха на четвърти март 2021-а с 1:0 на "Анфийлд" в 29-ия кръг от Премиър лийг. Впоследствие столичани 3 пъти отстъпиха след продължения в местните купи, а в редовното време именно при последното си гостуване с 1:4. Всички останали мачове са равенства.

Другият двубой от шампионата днес противопоставя Уулвърхемптън срещу Манчестър Сити в 16:00 часа на стадион "Молиню".