Ландо Норис записа най-добро време в квалификацията за Гран при на САЩ в Остин, Тексас. Британецът го направи с обиколка, която бе на ръба на позволеното.

В много бързия завой № 19 пилотът на Макларън за момент изпусна колата си, но я овладя навреме, за да запише една легална обиколка, която му донесе полпозишъна. В нея той постигна 1:32.330 минути, за да изпревари с 0.032 секунди победителят от спринта Макс Верстапен.

Нидерландецът не получи възможност за отговор, защото вторите излизания на пистата бяха анулирани заради тежкия удар на Джордж Ръсел в стената на завой № 19. Класирането в "Топ 10" бе решено от първите бързи обиколки в третата фаза на квалификацията.

Трети и четвърти ще потеглят съотборниците във Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер.

Оскар Пиастри имаше по-добра квалификация от тази за спринта, в която отпадна в първата фаза, след като австралиецът стигна до 5-ата позиция този път. До него на третия ще застане катастрофиралият Ръсел, а "Топ 10" на стартовата решетка ще оформят Пиер Гасли, Фернандо Алонсо, Кевин Магнусен и Серхио Перес. Мексиканецът от Ред Бул остана без време, след като загуби единствената си летяща обиколка за излизане извън границите на пистата в завой №9.