Левски - ЦСКА отново е тук. Дербито на България ще събере "сини" и "червени" по трибуните и пред екраните днес в 15:45 часа. Тогава двата най-титулувани гранда ще се изправят един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" в осмия кръг от Първа лига.

Символичните домакини от "Георги Аспарухов" са втори във временното подреждане с 25 точки, на 3 зад водача Лудогорец, който е с мач по-малко. Преди паузата за националните отбори възпитаниците на Станислав Генчев допуснаха втората си загуба от началото на сезона - 0:1 от Ботев в Пловдив. Въпреки това "сините" са с най-добрата атака, вкарала 26 попадения.

ЦСКА е на незавидно за амбициите на клуба 12-о място с 10 точки. "Червените" също бяха поразени в предишния кръг, но от Септември с 0:1. Съставът на Александър Томаш е с отрицателна голова разлика от 8:10, но тя, все пак, е по-добра от тази на Септември и Локомотив София, които също са с по 10 точки, но са зад ЦСКА в класирането.

За последно Левски и ЦСКА премериха сили на 27 април, когато отново на "Васил Левски" "червените" надделяха с 3:1 в плейофите на първенството. Последният успех на "сините" датира от 18 септември 2022-а с 2:0 пак на Националния стадион".