Григор Димитров ще излезе довечера след 19:00 часа в полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Стокхолм, Швеция. Съперникът му ще е нидерландецът Талон Гриекспоор, който надделя срещу втория в схемата Каспер Рууд.

Първата ни ракета достигна фазата на най-добрите 4 след успехи над французина Куентин Алис и швейцареца Доминик Щрикер с по 2:0 сета. Освен това той е трети поставен в основната схема и почиваше на старта, което значи, че е по-свеж от днешния си противник.

Гриекспоор също е без загубен сет към днешна дата. Той победи руснака Павел Котов, британеца Якуб Фиърнли и снощи Рууд, който бе сред фаворитите заедно с Димитров.

До момента българинът и нидерландецът са се изправяли веднъж на корта. Това бе на тазгодишния US Open, където сънародникът ни взе превес с 6:3, 6:3, 6:1 в трети кръг. Ако надиграе Гриекспоор, 33-годишният Димитров ще достигне четвъртия си финал през сезона. В Бризбън (ATP 250) той вдигна трофея срещу Холгер Руне, но загуби останалите два: от Юго Умбер в Марсилия (ATP 250) и спрямо Яник Синер на "Мастърс"-а в Маями.

Шведската столица е сред култовите места за хасковлията, защото там преди 11 години той триумфира с първата си титла. Сега допълнителна мотивация за бившият № 3 в световната ранглиста е, че конкурентите пред него в годишната ранглиста за Финалите на АТП отпаднаха в турнирите, където играха тази седмица. Рууд е един от тях, руснакът Андрей Рубльов претърпя поражение от швейцареца Стан Вавринка точно в Стокхолм, Алекс де Минор - срещу Юго Гастон в Антверп, а Стефанос Циципас - от Иржи Лехечка.