Някогашният капитан на националния отбор и медалист от големи форуми - Димо Тонев събра приятели и съмишленици в Музея на спорта в Националния стадион "Васил Левски" на тържество по случай 60-годишния си юбилей.

Събитието бе уважено от спортния министър Георги Глушков, както и от Весела Лечева. Гост бе и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В залата бе и семейството на Димо Тонев.

В залата на музея бяха величия като Борислав Кьосев, Николай Иванов, професор Кирил Аладжов. Присъстваха и волейболисти от славния състав, спечелил бронзовите медали в Париж на Световното първенство през 1986 година - Петко Петков (капитан на отбора) и Николай Димитров. За бронза тогава България побеждава Бразилия с 3:0 гейма.

Тонев бе поканил и първия си треньор по волейбол от спортното училище в Пазарджик.

Кулминацията на сбирката бе дарението, което той направи на музейната експозиция. Тонев предосави бронзовия си медал от Световното първенство във Франция през 1986 година. Отличието ще бъде поставено на видно място във витрина заедно с Купата за българския отбор от същия шампионат.

"Нека този медал бъде тук във витрината и бъдещите поколения, и всички, които са свързани със спорта, да знаят за този успех", каза той.