Над 150 състезатели пристигат в Разград за XXVII-то издание на международния турнир по борба свободен стил за момчета "Лютфи Ахмедов“. Това са борци от Молдова, Македония и Турция, както и участници от водещи клубове в страната, съобщи изпълнителният директор на спортен клуб по борба "Лютви Ахмедов“ Ремзи Реджеб.

Шампионатът ще утре в зала "Абритус“. Организатор на надпреварата, която носи името на именития разградски борец Лютви Ахмедов, е едноименният спортен клуб по борба в лудогорския град. Разградска област ще участва със състезатели от клуб "Лютфи Ахмедов" в областния център и от клубове на общините в областта. Схватките ще започнат в 09:30 часа, а официалното откриване е насрочено за 12:00 часа. Главен съдия ще е Дениз Хамид.

Победителите в различните категории ще получат медали, а най-добрият борец ще се окичи със златния пояс на Лютви Ахмедов. Ще има купи за най-техничен състезател, за най-резултатен, за най-добре представил се чуждестранен състезател. Награди ще получат и най-добрите отбори. 

Сред гостите на спортната надпревара се очаква да е президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов. Схватките на младите ще изгледат също Шукри Лютвиев, син на Лютви Ахмедов, световен шампион и втори на Олимпийските игри в Токио през 1964-а, както и от внука му Левент Шен, сега съдия олимпийска категория.

В навечерието на турнира ще има съдийско-треньорски семинар с мултимедийни презентации, с акцент правилника и обсъждане на спорни ситуации. Лектор ще е Димитър Чифудов, арбитър международна категория.