Привърженици на Атлетик (Билбао)  ще имат възможност да присъстват на живо на двубоя от турнира Лига Европа на тима срещу Лудогорец в Разград.

Двата тима се изправят един срещу друг на 7 ноември на "Хювефарма Арена“ в мач от 4-ия кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.

Както е известно, от УЕФА наложиха наказание на Атлетик, глобявайки клуба с 30 000 евро и налагане на забрана за феновете на Атлетик да пътуват за гостуванията на отбора.

От "Марка“ обаче уточняват, че санкцията е условна и ще влезе в сила при нов скандал.

Заплахата от наказание е в сила за срок от две години.

Наказанието е заради инцидентите на "Олимпико“ в Рим, когато бяха хвърлени факли и димки по време на мача между Рома и Атлетик.

"Атлетик действа в съответствие с режим на нулева толерантност към всякакъв вид насилие“, посочват от клуба от Билбао.

След като стана известно за наказанието, от Атлетик веднага са предприели мерки спрямо 15-те фенове, идентифицирани като участници в инцидентите.

От "червено-белият“ клуб уточняват, че "от компетентните органи е получен доклад с идентифицирането на 15 души, участвали в насилствените действия в Рим (10 души, свързани с Herri Norte Talde и 5, принадлежащи на Ultramarine del Girondins de Bordeaux). От идентифицираната група само двама са членове на групите.

Санкцията за членовете ще зависи от Дисциплинарната комисия на клуба, но спирането на статута им може да се приеме за даденост.

Атлетик обяви, че на 13-те души, които не са членове, ще бъде забранен за неопределено време достъп до "Сан Мамес“ и "Лезама“, като ще им бъде забранено да купуват и продават билети за мачове, провеждани извън съоръженията на Атлетик.

Останалите две лица, които очакват решението на Дисциплинарната комисия, също няма да могат да следят отново Атлетик в мачовете, които тимът играе като гост.

Клубът няма да спре дотук, тъй като ще поиска по съдебен ред и отмяна на глобата от УЕФА.