Световният номер 2 Карлос Алкарас победи с категоричното 6:4, 6:2 Холгер Руне във втория четвъртфинал на най-скъпия тенис турнир в света - "Six Kings Slam", който събира шестима от най-добрите играчи в света в периода от 16-и до 19-и октомври в Рияд, Саудитска арабия.

Двубоят продължи едва 1 час и 12 минути.

Ибериецът спечели феноменалните 100% при вкаран първи сервис или 25 от 25 точки! Алкарас направи и едва 7 непредизвикани грешки срещу цели 13 за датчанина.

Това беше и втори успех за Алкарас от три срещи помежду им.

В битка за големия финал световният номер 2 ще играе със своя идол Рафаел Надал, който имаше привилегията да почива на старта.

Първият полуфинал ще противопостави лидера в световната ранглиста Яник Синер, който размаза днес Даниил Медведев, и почиващия на старта Новак Джокович.

Срещите от полуфиналната фаза ще се играят утре. На 18-и е почивен ден, а малкият и големият финали са на 19-и октомври.

Наградният фонд, който се предлага на турнира, е наистина зашеметяващ, като според информацията на всеки играч, участващ в състезанието, ще бъде изплатен хонорар от 1.2 млн. паунда, а победителят ще получи 4.8 млн. паунда.