Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви окончателния списък на тези, които ще участват на Световното първенство за девойки до 19 години. Тъй като в африканската квалификация участват само два отбора, вместо 4, FIVB реши да даде едно място на победителя от този двубой - Тунис. Останалите две квоти бяха присъдени на най-високо класираните състави, които още не са получили визи за шампионата, които според световната класация U19 са Египет (класиран № 11) и Чили (класиран № 20).

Мондиалът за девойки U19 ще е от 3 до 13 юли догодина в Хърватия и Сърбия.

България, който е воден от Антонина Зетова, стана европейски шампион до 18 години през 2024 година.

Еврошампионатът за девойки U19 ще се проведе в Узбекистан от 24 юли до 3 август. Участващите в състезанията за момчета и момичета U19 бяха потвърдени и бе определена датата за теглене на жребий.

Световното първенство на FIVB за девойки U19 ще се проведе от 3 до 13 юли 2025 година в Осиек, Хърватия и Белград, Сърбия, а предварителната фаза (3-8 юли) ще е последвана от 1/8 финали и плейофи (9-13 юли). Мачовете за бронзовия и златния медал ще са в Осиек, Хърватия на 13 юли. По желание на домакините датите на събитието са изместени с една седмица напред.