Легендата на световния спорт и тенис Рафаел Надал говори за отношенията си с другите двама големи тенисисти в настоящата епоха - Роджър Федерер и Новак Джокович.

Испанецът е в Саудитска арабия, където ще участва на "Шлема на шестимата крале". В надпреварата ще се включат още Новак Джокович, Яник Синер, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Холгер Руне.

Надал обяви, че е доволен, че може да се изправи отново на корта срещу Ноле, от когото загуби в последния си официален двубой - във втори кръг на олимпийския турнир в Париж на сингъл.

"Толкова пъти сме играли едни срещу друг, че не може да не продължим. Винаги е бил голямо предизвикателство. Той е страхотен, голям съперник", коментира Рафаел Надал пред DAZN Sport по повод сръбския тенисист.

"Новак е играч, който винаги ме караше да бъда на най-високо ниво, да прескачам границите. Мисля, че и двамата имаме същото усещане, заедно с Роджър Федерер, да сме се дърпали един друг до ново ниво. Това бяха противници, с които единствено можеш да напредваш, за да можеш да се състезаваш.

Отношенията ни с Федерер бяха специфични, но с Джокович също имам много добри отношения. Това е начин, по който живееш в спорта. В живота има много по-важни неща от тениса. В крайна сметка тенисът е само игра. Отношенията с хората са повече от това", обясни Надал.

Той добави и хвалебствия по адрес на световните номер 1 и номер 2 Яник Синер и Карлос Алкарас.

"Те вече са големи звезди. Надявам се, че ще успеят да избегнат контузии. Вярвам, че в такъв случай, ще направят голяма кариера", завърши Надал.

Последният турнир в кариерата на испанеца ще бъдат финалите на Купа "Дейвис", които ще се проведат в Малага от 19-и до 24-и ноември.