Изпълнителният директор на Футболната асоциация Марк Бълингам изрази задоволството си от назначаването на Томас Тухел като селекционер на английския национален отбор. Бившият мениджър на Челси ще поеме "Трите лъва" от първи януари, а дотогава Лий Карсли ще води състава в Лигата на нациите. Той наследи като временен вариант напусналия Гарет Саутгейт.

"Развълнувани сме да наемем Томас Тухел, един от най-добрите треньорите в света и Антъни Бари, който е сред най-добрите английски наставници да го подкрепя. Процесът ни по избиране бе много задълбочен. Преди Европейското първенство имахме план за действие при извънредни ситуации и очертахме точните качества, които търсим в един треньор. Откакто Гарет подаде оставка, работехме и оценявахме всички по този критерий. Томас бе много впечатляващ и изпъкна с огромната си експертиза. Антъни е топ английски талант и също има международен опит с Ирландия, Белгия и Португалия", заяви Бълингам.

"Фундаментално желаехме да наемем щаб, който да ни даде най-добрият шанс за спечелване на голям турнир и вярваме, че те ще сторят точно това. Томас и екипът му имат един-единствен фокус да ни дадат най-добрата възможност за триумф на Световното първенство през 2026-а", продължи той.

"Искам да благодаря на Лий, че прие и направи всичко, което поискахме от него. Той е много талантлив наставник и огромна част от английския ни път. Той ще се фокусира сега отново върху спечелването на Европейското първенство до 21 години през лятото. Това са правилните времена за английските привърженици на мъжко и младежко ниво, като гледаме напред, приветствайки Томас и Антъни, когато започнат работа през януари", допълни началникът на ФА.

Договорът на Томас Тухел ще е до лятото на 2026-а, когато ще е Мондиала в Канада, САЩ и Мексико. Той е бивш наставник на Майнц 05, Борусия Дортмунд, ПСЖ, Челси и Байерн Мюнхен.