Легендата на световния женски тенис Серина Уилямс обяви в социалните мрежи, че се е подложила на операция за отстраняване на киста на шията си.

"През май открих бучка на врата си. Веднага отидох на лекар и ми направиха ЯМР, където се оказа, че имам киста на врата. Казаха ми, че не е нужно да го правя, ако не искам. Не исках, но подутината продължи да расте“, написа 23-кратната шампионка в турнири от Големия шлем при дамите на сингъл.

Спортистката отбеляза, че когато кистата достигна голям размер, тя все пак реши да я премахне. "Беше с размерите на грейпфрут и можеше да се зарази или още по-лошо, да изтече. Затова го премахнах. Имам късмет, че всичко мина добре и съм здрава“, каза още Серина.

Серина Уилямс е на 43 години. Тя е спечелила всеки един голям трофей в тениса при дамите, а освен това е четирикратна олимпийска шампионка на сингъл и двойки, а в турнири от Шлема е с 38 трофея на сингъл, двойки и смесени двойки.

По-малката от сестрите Уилямс не е играла от 3-и септември 2022-а година когато загуби от хърватката, представяща Австралия, Айля Томлянович в трети кръг на US Open.