Пьотр Нестеров показа страхотен характер и се класира за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира на клей в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Националът на България за Купа "Дейвис" направи обрат и победи с 1:6, 7:6(8), 6:2 №3 в схемата и №255 в световната ранглиста Лукас Ноймайер (Австрия). Срещата продължи 2 часа и 49 минути.

Нестеров започна лошо мача и загуби първия сет с 1:6. Българинът изоставаше с 4:5 във втората част и сервис на Ноймайер, но успя да върне пробива, а след това да стигне до тайбрек. В него Нестеров спаси четири мачбола и триумфира с 10-8 точки. В третата част Пьотр поведе с 5:1 и след 6:2 затвори мач в своя полза.

За място на полуфиналите Нестеров ще играе срещу руснака Кирил Киватцев.

Янаки Милев загуби във втория кръг на сингъл с 4:6, 0:6 от Янис Милетич (Италия). Срещата продължи 73 минути.

В надпреварата на двойки Нестеров и Милев, които преди четири дни триумфираха с титлата при дуетите на друг турнир от същия ранг в Санта Маргерита ди Пула, са поставени под №1 и започват директно от четвъртфиналите. Техни съперници там ще бъдат Федерико Агилар и Хоакин Агилар от Уругвай. Предната седмица българите победиха 19-годишните близнаци Агилар със 7:6(3), 6:3 на четвъртфиналите в Санта Маргерита ди Пула (Италия).

Джордж Лазаров пък отпадна в първия кръг на турнира в Офенбах (Германия) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът отстъпи с 6:7(4), 6:1, 1:6 от Филип Кроло (Германия). Срещата продължи 2 часа и 27 минути. Преди този мач Лазаров постигна две победи в квалификациите без да загуби сет.