Близо 120 наши състезатели ще участват в тазгодишното издание на " Сърбия Оупън“ по Таекуон-До ITF, което ще се проведе в Нови Сад в събота и неделя ( 19 и 20 октомври ) . Това ще бъде първият голям турнир от есенно-зимния сезон и с конкуренция от цяла Европа. Нашата делегация ще бъде водена от Мастър Марио Богданов - председател на БФ Таекуон-До, а главен съдия на турнира е Мастър Вергилий Ситнилски. В две дисциплини – спаринг и форма ще бъде " Сърбия Оупън“ за всички възрастови групи.

"Това е много авторитетен и престижен турнир в Европа. Винаги има много сериозна конкуренция и искаме да видим нашите състезатели на какъв етап са спрямо техните връстници. Надявам се на повече медали, но важното е всеки да покаже максимума на възможностите си и да представи България достойно, както винаги. Имаме много талантливи деца в последните години и добре се работи в клубовете. Ще бъде интересен и оспорван турнир в Нови Сад“, сподели Мастър Марио Богданов, който е шеф на родната федерация и вицепрезидент на Световната федерация по Таекуон-До ITF.

Надпреварата в Събрия ще бъде генерална репетиция за нашите състезатели преди международния турнир " България Оупън“, който тази година ще се състои в софийската зала “ Асикс Арена“ на 29-и, 30-и ноември и 1-и декември.