В последните десетилетия българският фен свикна националният отбор често да бъде част от исторически мачове или поредици. Разбира се, почти винаги става въпрос за такива с негативен отенък. Или ще бъде някоя тежка загуба, или поредица от поражения. Понякога пък влизаме във фолклора на други държави, бидейки чудесна боксова круша. Но не се безпокоите - отдавна почти на никой не му пука за футбола в България, положението ще става само и единствено по-зле и някой ден навярно ще си мечтаем за футболисти като днешните...

Вчера България загуби гостуването си на Северна Ирландия с 5:0. Двубоят от Лигата на нациите бе най-слабият за националите ни от идването на Илиан Илиев. В герой за британците вчера се превърна Айзък Прайс. 21-годишният полузащитник, който играе за белгийския Стандарт Лиеж, наниза три гола във вратата на Димитър Митов.

Така Прайс се превърна в едва шестия футболист в цялата история на Северна Ирландия, който бележи три гола в един мач. И още - Прайс е най-младият северноирландец, който бележи хеттрик за родината си.

За последно с три гола в една среща се отчете Дейвид Хийли през 2007 г. срещу Лихтенщайн. Хийли има още един хеттрик - година по-рано срещу Испания. Първият хеттрик за Северна Ирландия е дело на Били МакАдамс през 1960 г. срещу Западна Германия. 5 години по-късно Джони Кросан също вкарва три на Албания. Най-важният футболист в цялата история на страната - Джордж Бест, има само един хеттрик с националната фланелка - през 1971 г. срещу Кипър. Колин Кларк пък вкарва три на Фарьорските о-ви през 1991 г.