Григор Димитров коментира шансовете си за участие във Финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Той говори пред Tennisportalen TV преди старта на участието си на турнира в Стокхолм.

Българинът е на 10-ото място в света, като изостава с 645 точки от руснака Андрей Рубльов, който за момента взима последната виза за Финалния турнир.

Димитров участва в турнира на най-силните 8 през 2017 година, когато и го спечели.

"Разликата (б.р. до Рубльов) е много и малко – коментира българският тенисист. – Има няколко играчи, между които съм и аз, които можем да се преборим за място на турнира. Дали искам да играя на Финалния турнир? Да. Дали ще направя всичко по силите ми да го направя? Да. Но, в крайна сметка, аз съм си най-жестокият критик и никой не изисква повече от мен самия. Абсолютно никой. Така е било винаги. В момента за мен това е лична битка. Ако стане, би било страхотно, но ако не се получи – няма да правя трагедии“.

Димитров призна, че в момента гледа на нещата по различен начин.

"Промених гледната си точка – каза той.-  В момента не бих играл на турнир, ако не се чувствам напълно готов за това. Разбира се, ранглистата е важна, но за мен това не е решаващо. Преди бе различно. Искам това, което правя, наистина да ме радва, да ме прави щастлив. Това което правим, само по себе си, е удивително и много специално. Страхотно е, ако успееш да играеш на ниво в продължение на много години, както става при мен, и се надявам, че още няколко години ще е така. Наистина много се радвам на това. Мога да пожелая късмет на всеки, който успее да постигне това, което сме постигнали ние. Казвам го на всички, които се опитват да ни съдят. Честно казано, никога не съм обръщал сериозно внимание на тези хора. Право да говорят имат тези, които са постигнали повече. Така че, като цяло, няма да е трагедия, ако не се класирам за Финалния турнир“.