Прокуратурата в Стокхолм ще разпита френския национал Килиан Мбапе във връзка със съмнения за участване в изнасилване и сексуално посегателство. Капитанът на "петлите" не бе част от лагера на Дидие Дешан за последните два мача от Лигата на нациите. Новото попълнение на Реал Мадрид изтъкна като причина за отказа си преумора, но през уикенда бе забелязан в Стокхолм заедно със свои приятели.

Крилото заяви, че замесването на името му в скандала с изнасилването е "фалшива новина", но днес прокурорът по делото Марина Чиракова заяви, че обвинението за изнасилване се разследва, уточнявайки, че "единственото, което мога да кажа, е, че има сигнал за престъпление". "Аз водя разследването, мога да го потвърдя. Говори се, че престъплението е извършено на 10 октомври в центъра на Стокхолм. Няма да кажа нищо повече в момента", каза Чиракова за "ТТ“.

Бившият главен прокурор и президент на Центъра за жертви на престъпления Свен-Ерик Алхем каза от своя страна, че следващата стъпка е разпитът на Мбапе, "което ще бъде много важно“.