Свиването на бюджета в Манчестър Юнайтед удари и по една от най-големите клубни легенди сър Алекс Фъргюсън, съобщава "Атлетик“.

Според информацията, след края на настоящия сезон шотландецът вече няма да получава "многомилионния“ си хонорар от клуба за работата му като посланик на клуба.

След като напусна мениджърския пост в Манчестър Юнайтед през 2013 година легендарният шатландец получи пост в клуба на посланик и място в Съвета на директорите на клуба.

Хонорарът на Фъргюсън като посланик не бе обявен официално, но през 2014 година от клуба обявиха, че са изплатили 2,16 млн. паунда от момента, в който Фъргюсън стана посланик на клуба.

За прекратяването на плащането сър Алекс научил лично от един от основните акционери в клуб Джим Ратклиф на специална среща. Ратклиф обяснил, че това се налага заради съкращаването на разходите в клуба.

Уточнява се, че въпросът е бил решен бързо и безпроблемно. 82-годишният Фъргюсън приел спокойно ситуацията.

Той остава в Съвета на директорите на Манчестър Юнайтид и ще продължи да посещава мачовете на отбора.

Алекс Фъргюсън е най-успешният наставник в историята на Манчестър Юнайтед. За 26 години начело на отбора той е спечелил 38 трофея.

Манчестър Юнайтед съкрати в последните месеци 250  от 1 100 сътрудници, като икономисаните средства са пренасочени към селекцията на отбора.