ЦСКА 1948 получи поредно голямо международно признание.

Клубът от Бистрица стана асоцииран член на Европейската клубна асоциация (ECA).

Това членство официално бе потвърдено по време на Общото събрание на Европейската клубна асоциация (ECA), което се проведе в Атина преди дни и събра над 400 делегати от клубове, футболни легенди и технологични иноватори.

Ето какво съобщиха от ЦСКА 1948 в клубния профил в една от социалните мрежи

Преди няколко дни в Атина се проведе най-голямото досега Общо събрание на Европейската клубна асоциация (ECA), което събра над 400 делегати от клубове, футболни легенди и технологични иноватори.

На това престижно събитие бяха обсъдени ключови въпроси и насоки за бъдещето на европейския футбол.

С гордост съобщаваме, че ЦСКА официално придоби статут на асоцииран член на ECA, което представлява значима стъпка напред за нашия клуб.

Този нов статут е потвърждение на устойчивото ни присъствие в европейския футбол и укрепва позицията ни сред най-елитните клубове на континента.

Членството отваря нови врати за сътрудничество и обмен на опит с водещи европейски клубове, като същевременно ни предоставя платформа за активно участие в развитието на футболната индустрия.

Изпълнителният директор на ЦСКА Стефан Сотиров лично присъства на събранието. Сред основните моменти от срещата бяха удължаването на Меморандума за разбирателство между UEFA и ECA, вдъхновяващите речи на Гарет Саутгейт и новаторските идеи на главния оперативен директор на Meta Дан Рийд.