Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков смята, че липсата на контузените Томислав Минков и Йоанис Кикрилис е основната причина за поражението от Берое.

"За всеки е очевидно лошото начало, това е най-големият проблем, а той идва най-вече от това, че имаме двама контузени състезатели. Това не е оправдание, но в началото на сезона, когато другите играчи още не са се опознали и когато за някои от останалите да играят на различни позиции от тези, на които трябва, е нещо ново, това се превръща в проблем и за мен той е най-големият. Двамата, които не играха - Томислав Минков и Йоанис Кикрилис, са и едни от най-важните ни защитни играчи, затова и точките, които получихме, са толкова и първата част я изиграхме по този начин. Искам да поздравя Берое - заслужена победа за тях. До последната четвърт нещата се развиваха благоприятно за нас. Свалихме разлика от 19 точки на една, но в тези 10 минути Берое показа много по-голямо желание, имат 5 борби в нападение тогава и това допринесе за това да не можем да направим обрат", започна той.

"Не смятам, че влиянието на Уокър е голямо, а липсата на нашите играчи, които не взеха участие в мача, е проблемът за нас. Без да ги подценявам, смятам, че можехме да го вземем този мач, но в големи периоди от него не се изпълняваха указанията, които бях дал, а в последните 10 минути беше до желанието, но това до голяма степен може би е и от умората, защото много от играчите са били на терена над 30 минути. Не искам обаче да се оправдавам, поздравявам Берое, играят много добре за тези два мача и смятам, че заслужено победиха", продължи старши треньорът.

"На първо място, като изключим Левски, който има финансови проблеми и използва български играчи, ние за поредна година сме един от малкото, които даваме шанс на български момчета. Николай Титков направи доста грешки. За Георги Адирков е първи сезон в лигата, така да се каже, защото в Рилски спортист е водил само тренировъчен процес. Давам шанс на момчето, той го заслужава и смятам, че с течение на времето и на мачовете ще показва все по-добро лице. Още повече, че с него след първата част обърнахме малко мача в наша полза", смята Янков.

"Нямам проблеми с контрола над Дейлън Уилямс, по-скоро просто всичко е от липсата на опит. Той е първа година професионалист, на този етап е доста мек, което трябва задължително да се промени, защото с този атлетизъм и този ръст, който има, той наистина трябва да доминира на позиция 3. Това цялото нещо пада върху моите рамене през сезона, за да може да променим към добро всички тези неща", подчерта специалистът.