Старши треньорът на Берое Даниел Клечков бе доволен от отбора си след победата срещу Академик Пловдив, с изключение на спада в играта, който позволи на съперника за кратко да се върне в срещата. 

"Планът беше да играем агресивно и ще се опитваме да го правим във всеки мач. Влязохме много добре в този, но не можахме да запазим тази агресия до края на мача. Загубхме я в края на втората и началото на третата част. Дадохме им да играят в транзиция, те са доста добри стрелци и Обрад Томич е доста опитен. Дадохме им инициативата и направихме мача малко по-изнервен. Върху това нещо трябва да работим и да сме по-постоянни", започна той.

"Третият фаул на Уокър беше ранен, но аз съм доволен и от Мартин Йорданов, и от Кристиян Челенков. Момчетата влязоха, играха на 100%, така че го заместиха подобаващо, докато той е с 3 нарушения, да можем да го запазим и да бъде на линия във важните моменти. Всички си свършиха работата, въпросът е само този интензитет и тази агресия да не пада. Всеки, който влиза от пейката, трябва да дава същата агресия и борба, както като хората, които са били преди това", продължи специалистът.

"Ивайло Тонев има огромен потенциал, да е здрав и да навлезе в игрова форма. Дейлън също тренира много добре през тази седмица. Влезе успешно, защото взе борби в нападение във важни моменти. Бори се момчето, така че всеки един може да допринесе на терена", смята Клечков.

"Първо днес ще се порадваме на победата, утре ще си починем. Със сигурност трябва да излезем много мотивирани срещу Шумен, имат добър състав. Това, че са стартирали с две загуби, не означава абсолютно нищо. Ние просто трябва да излезем гладни за още победи, но не е това в главата ми, а играта. Ако играем по този начин с тази агресия и този характер, победите сами ще дойдат", допълни спецът.