Срещата за абсолютната световна титла в лека тежка категория между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол оправда големите очаквания. 39-годишният Бетербиев и 6 години по-младият му съперник направиха боксово зрелище, което продължи всичките 12 рунда.

Съдиите край ринга отсъдиха в полза на Бетербиев, но голяма част от феновете не останаха особено съгласни. Не толкова с победата на Бетербиев, а заради факта, че един от съдиите отсъди 8:4 в полза на Артур.

От щаба на Бивол дори заявиха, че ще обжалват резултата и ще искат официални обяснения за резултата, но тази практика никога не води до нещо значимо.

Саудитският шейх Турки Алалших, който е министър в Кралския двор на Саудитска Арабия, председател на Главното управление на развлеченията на страната и собственик на испанския втородивизионен отбор Алмерия заяви, че е останал впечатлен от битката и че реваншът е по-скоро въпрос на време.

"Това беше една от най-великите битки, които съм гледал в последните 20 години, но не мисля, че резултатът е справедлив", заяви Алалших.

"Според мен Бивол спечели два рунда повече. Не знам защо отсъдиха така, но ще направя всичко възможно реваншът да се случи. И двамата го заслужават. Ако приемат, го правим", допълни шейхът.