От ръководството на баскетболния Рилски спортист отправиха призив към феновете на тима за подкрепа в предстоящата серия от мачове в зала "Арена Самоков“ от турнира ФИБА Европа.

Ето какво написаха от клуба от Самоков на официалния си сайт:

Серия от три поредни домакинства очаква отбора ни в следващите няколко седмици.

Двубоите са част от програмата на груповата фаза в турнира ФИБА Европа Къп, където тимът ни играе след отпадането си от квалификациите за баскетболната Шампионска лига.

Първата от срещите, които ще се играят в зала "Арена Самоков“, е още тази сряда, 16 октомври, от 18:00 часа и ще противопостави нашият Рилски и естонския Калев/ Крамо.

Вторият двубой е предвиден за 22 октомври (вторник), като в него баскетболистите ни ще посрещнат френския Льо Портел, а началният час на срещата е 19:15.

Третият мач пък ще бъде на 29 октомври също от 19:15 часа и ще изправи един срещу друг самоковци с отбора, с който вече премерихме сили преди седмица- унгарския АЛБА Фехервар.

За съжаление, мачът на унгарска земя не мина много добре за нас, но пък до следващата среща между двата състава ще имаме време да разучим по- добре съперника и да търсим положителен резултат във втория ни мач.

Във всички тези три двубоя, естествено, ще имаме нужда от подкрепа, така че се надяваме да ни я дадете още тази сряда, когато в 18:00 стартира поредицата ни от домакинства с мач срещу естонците от Калев/Крамо.

Очакваме ви!

Ето и програмата на Рилски спортист в турнира ФИБА Европа Къп:

Сряда, 16 октомври

18:00 часа

Рилски Спортист- Калев/ Крамо

Вторник, 22 октомври

19:15 часа

Рилски Спортист- ЕССМ Льо Портел

Вторник, 29 октомври

19:15 часа

Рилски Спортист- АЛБА Фехервар