Станислав Генчев и екипът му в Левски има дилема преди двубоя с ЦСКА-София.

Мачът от 8-ия кръг в efbet Лига е на 19 октомври (събота) от 15:45 на Националния стадион.

Наставникът на "сините“ заяви след контролата с Хебър (4:0), че вече има план за мача с "червените“, но през тази седмица ще доизпипа детайлите, съобщава "Тема Спорт“

Един от ребусите, който ще трябва да решава 43-годишният специалист е за изпълнителите в средата на терена. Първият вариант е Левски да започне мача отново с Цунами и Карлос Охене в средата на терена, както го направи в последния кръг срещу Ботев (Пловдив) (0:1), а другият е да заложи на двама по-офанзивни футболисти и тимът му да действа по-атакуващо.

Според информацията, далеч по-вероятно е Генчев да прибегне до втория вариант, тъй като в мача с "жълто-черните“ ясно се видя, че "сините“ изгубиха битката в средата на терена, а "канарчетата“ се бяха подсигурили с опеката на Карлос Охене, който бе нагърбен и с по-офанзивни действия.

Цунами пък показа, че е по-полезен, когато е в линията на защитата, отколкото пред нея.

Генчев е категоричен, че до промяна на игровата схема няма да се стигне, тъй като иска съперниците да се съобразяват с тима му, а не обратното.

При втория вариант за едно от местата зад двамата нападатели Алекс Колев и Мустафа Сангаре Евертон Бала е сигурният титуляр. През седмицата Станислав Генчев ще преценява на кого да се довери измежду Джавад ел Джемили, Марин Петков и Асими Фадига.

Със сигурност треньорът ще заложи и на няколко различни разигравания от досега видените при статичните положения, с които да изненада защитата на ЦСКА-София.